Buitenzonwering

Dag, volle zon

Markiezen, knikarmschermen en terrasoverkappingen

Comfortabel in de schaduw met de buitenzonweringen van Veenstra

Een zonnige dag, wie houdt daar nu niet van? Zonder jas de deur uit, een kop thee drinken in de tuin, overal bloeiende planten en bloemen, vrolijke mensen. De zon maakt dat we endorfine aanmaken, wat ons een gelukkig gevoel geeft. Toch is het met de zon net als met alle andere fijne dingen: het kan ook teveel van het goede zijn. We willen natuurlijk niet verbranden, en als het heel warm is zoekt u misschien liever de schaduw op, met dat kopje thee. Screens, knikarmschermen, rolluiken of een complete terrasoverkapping: de mooiste buitenzonweringen koopt u bij Veenstra Zonwering in Friesland.

Vrijblijvende prijsopgave

Wij komen aan huis adviseren en inmeten, vervolgens krijgt u een prijsopgave thuisgestuurd.

Handig en betaalbaar

Uitvalschermen

Uitvalschermen zijn zonneschermen met 2 vaste armen. Ze worden veel ingezet voor hoge gebouwen, zoals kantoren en ziekenhuizen. Een nadeel van een uitvalscherm, is dat het door de vaste armen niet praktisch is om onder het zonnescherm door te lopen. Heeft u de ruimte onder het scherm niet nodig? Dan zijn uitvalschermen niet alleen een zeer stabiele, maar ook een goedkope oplossing.

Schaduw in stijl

Screens

Screens zijn loodrecht naar beneden lopende, verticale zonweringen. Een perfecte oplossing wanneer u de binnenruimte optimaal wilt kunnen verduisteren en wanneer u buiten geen ruimte heeft voor een regulier zonnescherm. De screens worden veel toegepast bij functionele gebouwen, zoals scholen, ziekenhuizen en kantoorgebouwen. Kom langs bij onze showroom in Gorredijk en bekijk de verschillende modellen.

Relaxen in de Schaduw

Knikarmschermen

Knikarmschermen het meest populaire type zonneschermen. Ze worden bijvoorbeeld gemonteerd in achtertuinen en aan de voorgevel van cafés met een buitenterras. Omdat het scherm geen vaste armen heeft, wordt de vrije doorloop onder het knikarmscherm niet gehinderd. Knikarmschermen zijn bij Veenstra in vele formaten en designs verkrijgbaar.

Ontdek de magie van markiezen

Markiezen

Wij vinden het persoonlijk het mooiste type zonnescherm: de markies. Markiezen brengen door hun gebogen vorm een sierlijke, nostalgische uitstraling met zich mee. Daarnaast bieden ze een optimale bescherming tegen de zon; van welke kant de zon ook komt: de markies zorgt dat het binnen aangenaam koel blijft.

geniet van buiten, zelfs in de winter

Glasschuifwanden

Zelfs hartje winter heeft u het gevoel dat u buiten zit – en het is nog behaaglijk warm ook. Dat kan alleen als u in een tropisch land woont. Of… met de glazen serrewanden van SUNFLEX. Kies voor een schuif-draaisysteem, een vouwwand of balkonbeglazing. De glazen wanden worden op maat gemaakt.

Trouwens, wist u dat u met een glasschuifwand in de winter op energiekosten bespaart? Uw glazen terras fungeert namelijk als een warmtebuffer.

Houd het koel in uw serre

Serrezonwering

Voorkom dat het in uw serre te benauwd wordt en rust uw serre uit met een serrezonwering van Veenstra. Kom langs in onze showroom en maak een keuze uit het grote aanbod aan motieven en kleuren.

keurrijk, duurzaam en sfeervol

Zonweringsdoek

De zonweringsdoeken van Veenstra zijn vervaardigd uit tot in de kern gekleurde polyacrylaatvezels. Deze procedure zorgt ervoor dat het doek volledig kleurecht is. Door het doek na het weefproces te impregneren wordt het water- en vuilafstotend en tevens rot- en schimmelvrij. Hierdoor hebben onze zonweringsdoeken een lange levensduur. Kies uit honderden kleuren en dessins en creëer met het zonweringsdoek de sfeer en uitstraling die past bij uw woning.

Veiligheid, comfort en meer

Rolluiken

  • Inbraakvertragend
  • Zon- en hittewerend
  • Energiebesparend
  • Verduisterend
  • Geluidswerend
  • Voor alle toepassingen op maat te maken

En dat is nog maar een klein gedeelte van de lijst met voordelen die rolluiken bieden. Het belangrijkste voordeel echter is dat dit type zonwering uw pand optimaal beveiligt tegen vandalisme en inbraak. Het is dan ook niet voor niets dat veel Friese winkels iedere avond weer netjes worden afgesloten met de beveiligingsrolluiken van Veenstra.

Van rolluiken naar garagedeuren

Garagedeuren

Het is een kleine stap van rolluik naar garagedeur. Hoewel garagedeuren goed beschouwd niet per se in de categorie zonweringen thuishoren, begrijpt u intussen vast dat u dus ook voor garagerolluiken bij Veenstra moet zijn. Voor de kast en de geleiders kiest u uit meer dan 150 RAL-kleuren (waaronder diverse eigentijdse structuurlakken). Ook de lamellen zijn in diverse kleuren leverbaar. Bekijk de staalkaarten in onze showroom.

Terrasplezier, weer of geen weer

Terrasoverkapping

Beschut, maar toch buiten. Dat bereikt u met een terrasoverkapping. U geniet nog eerder én langer van uw terras, zonder dat u zich zorgen hoeft te maken dat uw barbecueplannen (letterlijk) in het water vallen. U bestelt bij Veenstra permanente en semi-permanente terrasoverkappingen, ook inclusief ingebouwde zonwering, verwarming en verlichting.

Parasols